h

Beheer wijkspeeltuinen uitgebreid

31 mei 2015

Beheer wijkspeeltuinen uitgebreid

Vanaf begin juni wordt het beheer van de Nijmeegse wijkspeeltuinen weer uitgebreid. Renske Helmer-Englebert, wethouder namens de SP, draait een oude bezuiniging op het beheer deels terug. Dit betekent dat er in het weekend weer toezicht komt door de beheerders van Breed.

Het vorige college bezuinigde in 2012 fors op het beheer van de wijkspeeltuinen. Wethouder Helmer-Englebert draait deze nu fors terug, waardoor de speeltuinen het hele jaar zeven dagen per worden week beheerd vanaf 12 uur. “Deze speeltuinen zijn een belangrijke voorziening in de wijk. Kinderen en hun ouders kunnen hier gezellig plezier maken en ontspannen. Nu er weer extra toezicht komt zorgen we ervoor dat de speeltuinen in goede staat blijven en iedereen er van kan blijven genieten. Daar komt nog eens bij dat door deze uitbreiding vijf medewerkers vanuit Breed aan de slag kunnen.”

Het gaat om de volgende speeltuinen:

  • Beetsplein (Willemskwartier)
  • ’t Genestetje (Willemskwartier)
  • ’t Veldje (Wolfskuil)
  • ’t Boerenlandje (Wolfskuil)
  • Speeldijk (Dukenburg)
  • De Liguster (Heseveld)

Reactie toevoegen

U bent hier