h

Veel Nijmeegse SP-kandidaten voor de Provinciale Staten

12 maart 2015

Veel Nijmeegse SP-kandidaten voor de Provinciale Staten

Volgende week woensdag is het zover: dan kunnen we stemmen voor het provinciale parlement, de Staten. Belangrijke verkiezingen, want de Staten kiezen in mei de Eerste Kamer en daar haalt het kabinet-Rutte misschien geen meerderheid. Een mooie gelegenheid om het asociale beleid van VVD en PvdA, gesteund door D66, SGP en ChristenUnie, een halt toe te roepen. Daarnaast heeft SP Gelderland een sociaal investeringsplan om het grote vermogen van Gelderland in te zetten voor betaalbare en duurzame woningen, meer groen en toegankelijk openbaar vervoer. Nijmegen is dit jaar weer goed vertegenwoordigd op de kandidatenlijst.

Agnes Lewe (#3)

Agnes Lewe is het langstzittende SP-Statenlid en was in het verleden fractievoorzitter. Ze is geboren in Duisburg (Duitsland) en studeerde politicologie en economie. Momenteel is ze werkzaam als archivaris op het Stadsarchief van Oss, daarvoor was Lewe onder andere werkzaam als onderzoeker aan de Universiteit van Tilburg en als docent aan de Radboud Universiteit.

Yurre Wieken (#11)

Yurre Wieken is masterstudent geschiedenis aan de RU en sinds vorig jaar werkzaam als medewerker van de Nijmeegse SP-fractie. Daarnaast is hij lid van het afdelingsbestuur. Verder is hij actief bij Studentenvakbond AKKU en studentenvereniging Karpe Noktem; in het verleden was hij tevens bestuurslid van koepelvereniging CHECK (voor culturele en liefdadige verenigingen)  en Huurteams Nijmegen.

Matthias van Hunnik (#17)

Matthias van Hunnik is vader van twee jonge kinderen en werkt sinds 2010 voor de Gelderse SP-fractie. Daarnaast was hij zes jaar lang gemeenteraadslid in Nijmegen en van 2010 tot 2014 afdelingsvoorzitter. Eerder studeerde hij geschiedenis aan de RU en was hij actief bij Studentenvakbond AKKU.

Hans van Hooft (#32)

Hans van Hooft is sinds 1994 gemeenteraadslid in Nijmegen en sinds 2002 fractievoorzitter. Hij is vader van twee kinderen en ondernemer met een softwarebedrijf.

Niels Brugman (#39)

Niels Brugman studeert verpleegkunde en is met zijn 20 jaar de jongste kandidaat op de lijst. Naast zijn studie is hij al enige tijd actief bij ROOD Nijmegen en sinds vorig jaar bestuurslid van SP Nijmegen.

Seppe van de Wiel (#42)

Seppe van de Wiel is SP’er van het eerste uur. Hij werkte in het verleden als docent natuurkunde en is inmiddels gepensioneerd. In Nijmegen is hij al jaren actief als organisatiesecretaris van de SP-afdeling.

Reactie toevoegen

U bent hier