h

Provinciale Statenverkiezingen 2015

19 maart 2015

SP wint in Gelderland!

Bij de Provinciale Statenverkiezingen van gisteravond heeft de SP winst geboekt in Gelderland: één zetel erbij, van 5 naar 6. In Nijmegen deed de SP het goed: met 17,7 % van de stemmen werd de SP de tweede partij, net na D66 (18,7 %). De opkomst in Nijmegen was 47,9 %, tegen 57 % in 2011.

Lees verder
12 maart 2015

Veel Nijmeegse SP-kandidaten voor de Provinciale Staten

Volgende week woensdag is het zover: dan kunnen we stemmen voor het provinciale parlement, de Staten. Belangrijke verkiezingen, want de Staten kiezen in mei de Eerste Kamer en daar haalt het kabinet-Rutte misschien geen meerderheid. Een mooie gelegenheid om het asociale beleid van VVD en PvdA, gesteund door D66, SGP en ChristenUnie, een halt toe te roepen. Daarnaast heeft SP Gelderland een sociaal investeringsplan om het grote vermogen van Gelderland in te zetten voor betaalbare en duurzame woningen, meer groen en toegankelijk openbaar vervoer. Nijmegen is dit jaar weer goed vertegenwoordigd op de kandidatenlijst.

Lees verder
15 januari 2015

29 januari campagne-avond Provinciale Statenverkiezingen

Op 18 maart mag Nederland opnieuw naar de stembus, ditmaal voor de Provinciale Staten. Om ook deze verkiezingen tot een groot succes te maken organiseren we donderdag 29 januari een ledenbijeenkomst waar we onze verkiezingscampagne met u willen bespreken. 

Lees verder

U bent hier