h

SP: Nijmegen betaalt voor goede thuiszorg en fatsoenlijk salaris

25 maart 2015

SP: Nijmegen betaalt voor goede thuiszorg en fatsoenlijk salaris

Foto: Peter de Vos / Eigen fotowerk SP

In plaats van de SP de schuld te geven van haar financiële problemen, moet Vérian de hand in eigen boezem steken. Dat vindt SP-raadslid Cor van Norel in reactie op uitlatingen van Vérian in De Gelderlander van 25 maart. Vérian heeft verantwoordelijk wethouder Bert Frings gevraagd te mogen stoppen met het leveren van thuiszorg in Nijmegen. Als reden noemde bestuurslid Rien Zwart de kritiek van coalitiepartij SP op de in november aangekondigde loonsverlaging, waardoor de vertrouwensbasis weg zou zijn. Onzin, vindt Van Norel. “Het is volkomen terecht dat medewerkers in het geweer komen tegen de loonsverlaging van 20 tot 25 procent die Vérian eenzijdig wil doorvoeren. Die heeft gezorgd voor een vertrouwensbreuk met de medewerkers. De SP steunt het personeel, samen met de FNV, in hun verzet tegen deze loondump. Ook in de regio Apeldoorn zijn medewerkers in verzet gekomen tegen de loonsverlaging van hun werkgever.”

“In Nijmegen houden we, ondanks forse bezuinigingen vanuit Den Haag, de thuiszorg volledig overeind. Vérian en andere thuiszorginstellingen krijgen van de gemeente een heel behoorlijk tarief van gemiddeld meer dan 20 euro per uur", aldus Van Norel. “Je maakt mij niet wijs dat je daarvan niet € 12,50 per uur kunt betalen aan het bruto loon van een thuiszorgmedewerker."

Van Norel: "Nijmegen is niet de oorzaak van de financiële problemen van Vérian. Wij betalen voor een goede zorg en een fatsoenlijk salaris voor het thuiszorgpersoneel. Daarom zeggen wij tegen Vérian: handen af van het salaris van onze thuiszorgmedewerkers.”

De SP blijft zich samen met de medewerkers van Vérian verzetten tegen de loonsverlaging. Op 11 februari schaarde de Nijmeegse gemeenteraad zich unaniem achter een motie van de SP die het college opriep er bij Vérian op aan te dringen van de loonsverlaging af te zien.

Komende vrijdagmiddag om 15.30 uur is er weer een actie bij het hoofdkantoor van Vérian in Apeldoorn. Vanuit Nijmegen vertrekt om 14.30 uur een bus vanaf het Triavium.

Foto boven: actievoerende medewerkers van Vérian in januari

Reactie toevoegen

U bent hier