h

Strijdend personeel van Vérian krijgt bezoek van Emile Roemer

26 februari 2015

Strijdend personeel van Vérian krijgt bezoek van Emile Roemer

Op zaterdagmiddag 28 februari organiseren de FNV en SP Nijmegen een gezellige actiemiddag voor medewerkers van Vérian op het Koningsplein in Nijmegen. Emile Roemer (partijleider SP) en Corrie van Brenk (FNV) zullen de aanwezigen toespreken. Ook is er een draaiorgel present, waarbij de vrouwen zelf met de centenbakjes rondgaan "om het loon aan te vullen".

Ruim 300 medewerkers van thuiszorgorganisatie Vérian voeren al drie maanden actie tegen het voornemen van Vérian om de salarissen te verlagen met 20 tot 25 procent. Deze actie heeft al successen opgeleverd: van de medewerkers die bezwaar hebben gemaakt zijn de salarissen in januari en februari niet verlaagd. Het programma is van 14:00-15:00 uur op het Koningsplein in Nijmegen.

Emile Roemer komt zaterdag de actievoerende medewerkers toespreken. Roemer: ‘Door heel het land worden thuiszorgmedewerkers keihard geraakt door de bezuinigingen van dit kabinet. Ze moeten fors salaris inleveren of ze verliezen hun baan. De medewerkers van Vérian zijn in actie gekomen en met succes: de loonverlaging is nog steeds niet ingegaan. Actievoeren loont en daarom steek ik deze thuiszorgmedewerkers graag een hart onder de riem.’

De bijeenkomst zal plaatsvinden van 14:00-15:00 uur op het Koningsplein in Nijmegen. Naast medewerkers  van Vérian zijn ook cliënten en voorbijgangers van harte uitgenodigd. Hierna zal Emile Roemer door het centrum wandelen.

Het volledige programma:

  • 14:00 – 14:45 Koningsplein: Feestelijke bijeenkomst actiecomite “Wij zijn de thuiszorg Nijmegen”, inclusief toespraak van Emile Roemer
  • 14:45 – 15:15 Stadswandeling door het centrum van Nijmegen met Emile Roemer, kandidaten voor de Provinciale Staten en zoveel mogelijk actieve SP’ers uit Nijmegen.

 

Reactie toevoegen

U bent hier