h

Vérian-medewerkers: "Sámen en niet alleen in gesprek met Vérian"

12 januari 2015

Vérian-medewerkers: "Sámen en niet alleen in gesprek met Vérian"

Woensdagochtend 14 januari verzamelen Vérian-medewerkers zich massaal bij het kantoor van Vérian in Nijmegen. Thuiszorgorganisatie Vérian voert de komende weken gesprekken met medewerkers die bezwaar hebben gemaakt tegen een loonsverlaging van 20-25 procent. De medewerkers, samen met de SP Nijmegen verenigd in een actiecomité, hebben besloten om zich niet onder druk te laten zetten door individuele gesprekken. Daarom zullen ze woensdagochtend gezamenlijk aanwezig zijn bij het eerste gesprek dat zal plaatsvinden tussen Vérian en één van de bezwaarmakende medewerkers.

Cor van Norel, raadslid van de SP Nijmegen, zal ook bij het gesprek aanwezig zijn. Van Norel; "Vérian heeft vanaf het begin af aan gekozen voor een individuele benadering. De aankondiging van de loonsverlaging is per brief aan het personeel kenbaar gemaakt, en niet toegelicht tijdens een bijeenkomst. Dat schoot veel werknemers al in het verkeerde keelgat. Nu gaat Vérian wèl het gesprek aan, maar ze spreken met iedereen afzonderlijk. Flink wat werknemers hebben het gevoel dat Vérian tijdens dit gesprek de druk zal opvoeren om alsnog akkoord te gaan met de loonsverlaging. Daarom gaan we met allen, zo laten we aan de directie van Vérian zien dat we samen strijden tegen deze loonsverlaging."

Het eerste gesprek zal om 9:00 uur plaatsvinden. Vanaf 8:45 verzamelen werknemers zich bij het kantoor van Vérian aan de Sint Annastraat 288.

Reactie toevoegen

U bent hier