h

Van Rijn laat thuiszorgmedewerkers in de kou staan

23 januari 2015

Van Rijn laat thuiszorgmedewerkers in de kou staan

Foto: SP

 Gisteravond bezochten 150 thuiszorg-medewerkers, waaronder 70 medewerkers van Vérian uit de regio Nijmegen en Apeldoorn, op uitnodiging van de SP de Tweede Kamer. Daar werden zij verwelkomd door Emile Roemer en Kamerlid Tjitske Siderius. Later op de avond debatteerde de Kamer over de sluiting van verzorgingstehuizen als gevolg van de bezuinigingen van het kabinet.

De medewerkers werden verwelkomd door Emile Roemer, die ze prees voor hun lef. “We moeten nog meer mensen overtuigen zich aan te sluiten. De strijd moet doorgaan. Een fatsoenlijke samenleving reken je af op hoe er met ouderen en zorg wordt omgesprongen.”

In het daaropvolgende spoeddebat in de Kamer nam Tjitske Siderius het op voor de thuiszorg. “Topbestuurders mogen hun salaris in 7 jaar afbouwen naar € 178.000. De medewerkers van Vérian kregen vier weken voor 25 procent.” Staatssecretaris Van Rijn wilde echter geen verantwoordelijkheid nemen voor zijn beleid, dat moest maar lokaal opgelost worden.

De medewerkers bij Vérian blijven doorgaan met actievoeren, tot de loonsverlaging van tafel is. Binnenkort volgen nieuwe acties.

Reactie toevoegen

U bent hier