h

Actiecomité Vérian biedt directie ‘kerstpakket’ aan

9 december 2014

Actiecomité Vérian biedt directie ‘kerstpakket’ aan

Donderdagmiddag 11 december biedt het actiecomité ‘Wij zijn de thuiszorg Nijmegen’ de directie van thuiszorginstelling Vérian een stapel bezwaarschriften en een ludiek ‘kerstpakket’ aan. Dit naar aanleiding van de per 1 januari aangekondigde loonsverlaging voor de medewerkers.

Eind vorige maand ontvingen medewerkers van Vérian in Nijmegen een brief waarin met ingang van het nieuwe jaar een loonsverlaging werd aangekondigd. De SP en de FNV organiseerden naar aanleiding hiervan een actiebijeenkomst op 2 december. Deze werd bezocht door meer dan 100 medewerkers van Vérian. SP-raadslid Cor van Norel: “Er was veel woede en onbegrip over de plotseling aangekondigde loonsverlaging. En terecht – zo ga je gewoon niet met mensen om.”

Tijdens de bijeenkomst werd het actiecomité ‘Wij zijn de thuiszorg Nijmegen’ opgericht en werd de medewerkers  aangeraden bezwaar te maken tegen de loonsverlaging. Donderdagmiddag worden alle bezwaarschriften overhandigd aan de directeur van Vérian, samen met een ludiek ‘kerstpakket’. Van Norel: “Dit is een goed signaal naar de directie: de medewerkers pikken dit niet. Zij werken iedere dag hard om hun cliënten de noodzakelijke zorg te bieden en worden nu opeens gepakt. De actiebereidheid is groot om door te gaan tot deze loonsverlaging van tafel is”.

De actie start om 13:00 bij het kantoor van Vérian (St. Annastraat 288).

Reactie toevoegen

U bent hier