h

Meer klachten over ouderenabonnement ov-chipkaart

22 september 2014

Meer klachten over ouderenabonnement ov-chipkaart

De klachten over onterechte afschrijvingen van de ov-chipkaart nemen toe. Nadat de SP onlangs aan de bel trok melden zich steeds meer ouderen bij Breng. Bij hen wordt geld afgeschreven wanneer zij reizen met de stadsbus, terwijl zij het gratis abonnement voor 65+ hebben.

Dit komt doordat sommige stadslijnen voordat de reizigers uitchecken automatisch overgaan in een regiolijn, waar de korting niet meer geldt. Dit is bijvoorbeeld het geval met stadslijn 14, die overgaat in streeklijn 80.

Fractielid Tatum Postema: “Nu er wat meer bekendheid is blijkt het probleem een stuk groter te zijn. Er moet haast worden gemaakt om het op te lossen. Het is niet de bedoeling dat deze mensen onnodig betalen voor het ov”. Breng kondigde eerder al aan het probleem te onderzoeken en is daar nu druk mee bezig.

Reactie toevoegen

U bent hier