h

Breng onderzoekt problemen OV-chipkaart

12 september 2014

Breng onderzoekt problemen OV-chipkaart

Breng gaat onderzoek doen naar onterechte afschrijvingen van de OV-chipkaart. Aanleiding zijn vragen van de SP-fractie over problemen met het abonnement voor 65+.

Ouderen kunnen in Nijmegen voor een vast bedrag reizen met de stadslijnen. Het komt echter geregeld voor dat deze lijnen vóórdat de reizigers uit kunnen checken veranderen in een regiolijn. Daar geldt de ouderenkorting niet, waardoor er ten onrechte geld wordt afgeschreven bij het uitchecken.

SP-raadslid Tatum Postema wil van Breng en de gemeente weten hoeveel reizigers gedupeerd zijn. “Daarnaast moet Breng zorgen voor een structurele oplossing. Ouderen worden nu door technisch falen op kosten gejaagd”. Postema is blij dat er nu onderzoek wordt gedaan naar het probleem. “Voor de mensen waar het om gaat is het ontzettend frustrerend. Ze hebben het soms al niet breed en het geld weer terugkrijgen is ook niet eenvoudig. Breng en de gemeente moeten ervoor zorgen dat deze mensen weer zorgeloos met de bus kunnen reizen”.

De resultaten van het onderzoek zijn naar verwachting over twee maanden binnen.

Reactie toevoegen

U bent hier