h

SP: pak falende techniek busvervoer aan

30 augustus 2014

SP: pak falende techniek busvervoer aan

De Nijmeegse SP-fractie stelt vragen aan het college over de falende techniek bij het lokale busvervoer. Dit na diverse klachten over onterechte afschrijvingen van de OV-chipkaart.

“Sommige stadslijnen schakelen bij aankomst op het station automatisch over naar een streeklijn, bijvoorbeeld stadslijn 14 die verandert in lijn 80”, legt raadslid Tatum Postema uit. “Dit gebeurt vaak voordat de reizigers zijn uitgecheckt. Het gevolg: bij Nijmeegse ouderen die gratis kunnen reizen wordt toch geld afgeschreven, omdat hun ouderenkorting alleen geldt op de stadslijn”.

De SP wil van het college weten hoeveel reizigers gedupeerd zijn. “Ouderen worden onnodig op kosten gejaagd en moeten vervolgens veel moeite doen om hun geld terug te krijgen. Buschauffeurs worden herhaaldelijk geconfronteerd met klachten waar zij niets aan kunnen doen. Bovendien leidt dit ertoe dat chauffeurs onvoldoende tijd krijgen om te herstellen van een lange busrit, waardoor de veiligheid in het geding is”. De SP eist verder van het college dat de problemen zo snel mogelijk worden verholpen.

Reactie toevoegen

U bent hier