h

Nijmegen wordt Shelter City

28 juni 2014

Nijmegen wordt Shelter City

Na Den Haag en Middelburg wordt Nijmegen als derde stad in Nederland een Shelter City. Shelter City is een programma dat steden in staat stelt om tijdelijk een veilige plaats te bieden aan bedreigde mensenrechtenactivisten uit het buitenland. De gemeente Nijmegen gaat in samenwerking met Justitia et Pax zorgen voor onderdak, opvang en begeleiding voor een periode van drie maanden. De SP is enthousiast over het plan en stemde evenals een grote meerderheid van de gemeenteraad in met een initiatiefvoorstel dat D66, GroenLinks, CDA en DNF hiertoe indienden.

SP-raadslid Tatum Postema sprak tijdens haar eerste optreden in de gemeenteraad haar steun uit voor het initiatief.

Postema: “ De SP kan zich goed vinden in dit streven. Nijmegen staat bekend als een sociale en tolerante stad en wij staan onderdrukte activisten graag bij in hun strijd voor rechtvaardigheid. Onze betrokken inwoners kunnen op hun beurt weer veel hebben aan de ervaringen van de mensen die wij tijdelijk een veilig onderkomen bieden. Denk bijvoorbeeld aan lezingen, discussies en voorlichting op scholen en in wijken over de mensenrechtensituatie in het thuisland van de activist."

Reactie toevoegen

U bent hier