h

ROOD feliciteert Nijmegenaren met Nachtnet

25 februari 2014

ROOD feliciteert Nijmegenaren met Nachtnet

Woensdagochtend feliciteren de SP-jongeren van  ROOD de Nijmeegse reizigers met de plannen van de NS om Nijmegen aan te sluiten op het nachtnet. Om 08.00 uur zullen zij de reizigers trakteren op chocola om te vieren dat er eindelijk plannen voor een Nachtnet zijn.

De NS wil vanaf volgend jaar nachttreinen laten rijden tussen Utrecht en Nijmegen. ROOD Nijmegen heeft zich de afgelopen jaren met succes ingezet voor de aansluiting van Gelderland op het nachtnet van de NS. Door middel van actievoeren is het Nachtnet op de agenda gezet van het provinciebestuur. Actievoeren helpt!

De jongeren van ROOD hebben de afgelopen jaren met de hulp van DWARS Nijmegen (GroenLinks) verschillende acties gevoerd, waaronder het ophalen van handtekeningen. Deze acties hebben zijn vruchten afgeworpen, want de NS heeft besloten dat er nachttreinen gaan rijden tussen Utrecht en Nijmegen. Dit staat in een plan dat de NS heeft voorgelegd aan het Landelijk Overleg Consumentenbelangen Openbaar Vervoer (Locov). De nachttreinen moeten op vrijdag-, zaterdag- en zondagnacht via Ede-Wageningen en Arnhem gaan rijden. Ook tussen Wijchen en Nijmegen zullen meer sprinters gaan rijden.

Hopelijk zal er zo snel mogelijk een beslissing genomen worden over de precieze uitvoering ervan. Momenteel is Nijmegen 's nachts vrijwel niet te verlaten of bereiken met het openbaar vervoer. Dit is zonde, want Nijmegen heeft op het gebied van cultuur, uitgaan en concerten veel te bieden voor inwoners uit Gelderland. ROOD-woordvoerder Carlo van den Aarsen: "Het is een stap in de goede richting, maar wij zullen de verdere ontwikkelingen nauwgezet in de gaten houden. De plannen zijn nog niet definitief, maar ROOD Nijmegen zal er voor waken dat het nachtnet er ook daadwerkelijk komt."

Meer hierover:

Reactie toevoegen

U bent hier