h

Tariefverhoging Breng onacceptabel

17 januari 2014

Tariefverhoging Breng onacceptabel

De SP is geschrokken van de prijsverhoging die vervoersbedrijf Breng per 1 januari heeft doorgevoerd voor de papieren buskaartjes. Het retourkaartje is door Breng opgedoekt en reizigers die voor negen uur ’s ochtends de bus pakken betalen maar liefst 1,50 euro bovenop het reguliere tarief. SP-raadslid Cor van Norel vreest dat reizigers door de prijsverhoging het openbaar vervoer worden uitgejaagd en roept de wethouder op om actie te ondernemen.

Van Norel wil weten of de wethouder bereid is om in overleg te treden met Breng om de buitensporige tariefverhoging terug te draaien.
 
“Door het afschaffen van het retourkaartje zijn mensen tot elf euro kwijt als ze vanuit Dukenburg, of verder weg, een dagje naar het centrum willen om te winkelen. Bezoekers worden nu al de stad uitgejaagd door het afschaffen van het gratis busvervoer voor ouderen en veel te hoge parkeertarieven. Deze prijsverhoging komt daar nog eens bovenop. Deze maatregel moet meteen van tafel.”,  aldus Van Norel. 

 

Reacties

moest vanmorgen op sollicitatie in Arnhem vanaf Duckenburg 5voor 9 smorgens vanaf Duckenburg had avond ervoor gekeken op internet voor prijs deze was 4.50 euro dus had 5 euro meegenomen bij de bus gekomen was t 6 euro en mocht ik niet mee met de bus omdat t 6 euro was schandalig gewoon !!! staat nergens vermeld en kwam dus te laat bij mijn gesprek voor 1 euro !! Wat een maatschappij waar we in leven tegenwoordig !! En dan maar niet te praten over hoevaak de bussen te laat zijn of niet rijden !!! Vraag ik toch ook geen geld extra voor ? Ben erg teleur gesteld en vraag me af of ze nog wel willen dat mensen met openbaar vervoer gaan op deze manier ? Bedankt Bus bedrijf Breng !! Kan beter met auto gaan kom je tenminste op tijd Gr Dees

Reactie toevoegen

U bent hier