h

ROOD ZOEKT SLECHTSTE HUISBAAS VAN NIJMEGEN

15 oktober 2013

ROOD ZOEKT SLECHTSTE HUISBAAS VAN NIJMEGEN

ROOD Nijmegen is ook dit jaar weer op zoek naar de slechtste huisbaas. Volgens contactpersoon Carlo van den Aarsen is dit hard nodig: “Te hoge huurprijzen, slecht onderhoud, bedreigingen en pesterijen komen helaas nog te vaak voor. Met deze actie willen we aandacht vragen voor deze uitbuiting van studenten.”

Maandag 14 oktober stond ROOD Nijmegen op het plein voor de universiteit om de ‘huisjesmelker van het jaar verkiezing’ af te trappen. Studenten kunnen hun huisbaas nomineren voor deze ludieke prijs, uit de nominaties wordt een winnaar gekozen. Wanneer alle steden een winnaar gekozen hebben wordt de landelijke winnaar bekend gemaakt.

Vorig jaar won de Nijmeegse Emmy van der Tol de landelijke prijs. Ze pleegde nauwelijks onderhoud, liet studenten betalen voor service die ze niet ontvingen, respecteerde de privacy niet en bedreigde bewoners die hier over klaagde. ROOD voerde met succes actie: binnen een jaar begonnen de eerste verbeteringen zichtbaar te worden.

Landelijk is woningnood onder studenten een groot probleem, zo ook in Nijmegen. Door het grote tekort aan kamers zijn studenten al snel gedwongen om zaken te doen met malafide verhuurders. Je huisbaas nomineren kan via de website van ROOD. Met de opgegeven informatie wordt vertrouwelijk omgegaan.

ROOD Nijmegen

U bent hier