h

Nijmegen naar Amsterdam op 8 juni: Sta op voor goede thuiszorg!

22 mei 2013

Nijmegen naar Amsterdam op 8 juni: Sta op voor goede thuiszorg!

Het zorgakkoord van kabinet Rutte II heeft dramatische gevolgen. De thuiszorg wordt flink afgebroken, banen gaan verloren en mensen verliezen hun recht op zorg. Dit kan zo niet! Het Nijmeegse comité “Wij zijn de thuiszorg Nijmegen” roept Nijmegenaren op mee te gaan naar de manifestatie tegen de bezuinigingsplannen op de thuiszorg, op 8 juni in Amsterdam.

Het zorgakkoord dat enkele weken geleden gesloten werd tussen werkgevers, werknemers en het kabinet zorgt voor een verlies van 50.000 banen in de zorg. Thuiszorg wordt voor 40% afgebroken waardoor 170.000 mensen hun thuiszorg verliezen en verzorgingshuizen worden gesloten. De toekomst van de dagbesteding is afhankelijk van de gemeenten, die wel een korting van 25% te verwerken krijgen. Genoeg redenen om op 8 juni naar Amsterdam te komen voor een grote manifestatie tegen de plannen.

Wat kan jij doen?
Kom op 8 juni 2013 naar Amsterdam. Deze bezuinigingen raken niet alleen de direct betrokkenen, maar iedereen, roep daarom iedereen in je omgeving op om mee te gaan naar Amsterdam.

Busvervoer van Nijmegen naar Amsterdam
Vanuit Nijmegen vertrekt er een bus vanaf het voormalige Axxicomkantoor, Meijhorst 6001 in Nijmegen. Aanmelden kan door een mail te sturen aan 8juni@sp.nl. Iedereen die gebruik wil maken van busvervoer naar Amsterdam kan zich aanmelden door naam, adres en postcode te mailen naar dit mailadres. Heb je in de tussentijd vragen? Neem contact op met nijmegen@sp.nl of 06-22 60 73 08.

Het zorgakkoord in beeld
Er is geen bezuiniging geschrapt. Er komt een korting op de loonruimte voor personeel in de zorg, dat betekent dat periodieke verhogingen niet (zullen) worden gegeven. Er komt een forse korting op het tarief in de zorginstellingen en op het PGB van mensen. En de extra investering in de ouderenzorg voor extra personeel om de werkdruk te verminderen vervalt ook. Kortom de operatie is een vestzak-broekzak operatie geweest. De bezuinigingen zijn niet van tafel maar verschoven.

U bent hier