h

Huize Margriet: Slopers wachten debat gemeenteraad niet af

19 april 2013

Huize Margriet: Slopers wachten debat gemeenteraad niet af

Maandagmiddag is bouwbedrijf KlokBouw onverwachts begonnen met de sloop van de gevel van Huize Margriet. De gemeenteraad zou woensdagavond nog een laatste maal spreken over de toekomst van het verpleeghuis, maar eigenaren ZZG en Klokbouw besloten het debat niet af te wachten en namen de slopershamer ter hand. De SP is verrast en boos over de onnodig voortvarende sloop van Margriet.

SP-woordvoerder Bert Velthuis spreekt van een treurig proces. "Dit voelt als een politieke nederlaag. Door het toekennen van de sloopvergunning door PvdA-wethouder Hannie Kunst lopen de gemeenteraad en de buurt al een paar maanden achter de feiten aan. De eigenaar ZZG en KlokBouw hebben daar dankbaar gebruik van gemaakt. De SP zag net als GroenLinks nog mogelijkheden in de vorm van het toekennen van een monumentenstatus voor de gevel van het gebouw, maar ook met dit paardenmiddel kunnen we de sloop juridisch niet tegenhouden. Wethouder Kunst heeft nu van de gemeenteraad opdracht gekregen om nogmaals met eigenaar en projectontwikkelaar te praten om verdere sloop van de gevel te voorkomen. Maar donderdag, daags na de raadsvergadering bleek ook deze opdracht aan de wethouder overbodig. De sloper heeft zijn werkzaamheden donderdag gewoon voortgezet. Er is nu geen redden meer aan."

U bent hier