h

Burgemeester Bruls haalt bakzeil

24 januari 2013

Burgemeester Bruls haalt bakzeil

Burgemeester Hubert Bruls heeft besloten om buitenlanders niet langer te weren uit Nijmeegse coffeeshops. Daarmee komt hij volledig terug op zijn eerdere besluit om geen gebruik te maken van de lokale uitzonderingsmogelijkheden.

De Nijmeegse gemeenteraad heeft de burgemeester in december vrijwel unaniem opgeroepen om niet blind achter het landelijk beleid van minister Ivo Opstelten (VVD) aan te lopen. Vrijwel de hele gemeenteraad vreesde voor overlast en toename van straathandel als gevolg van selectief toelatingsbeleid.

Tal van andere gemeenten hadden eerder al besloten om af te wijken van het landelijk beleid. Burgemeester Bruls heeft zijn koers gewijzigd nadat in de Gelderlander een ingezonden brief verscheen van vrijwel alle fracties in de Nijmeegse gemeenteraad.

U bent hier