h

SP start Goffertbadmotblieve.nl

22 mei 2012

SP start Goffertbadmotblieve.nl

De SP is een actiewebsite gestart waar de Nijmeegse bevolking zich kan uitspreken voor het behoud van het Goffertbad. Het stadsbestuur van GroenLinks, PvdA en D66 maakte onlangs bekend het bad in 2014 te willen sluiten vanwege bezuinigingen. Het bad werd in het verleden al meermaals met sluiting bedreigd, maar na acties van gebruikers en de Vrienden van het Goffertbad besloot de gemeenteraad telkens om het bad open te houden. In 2001 nam de gemeenteraad zelf het besluit om het bad tot in de eeuwigheid open te houden, maar helaas lijkt het stadsbestuur alsnog van plan om de stop uit het bad te trekken.

Het Goffertbad hoort bij Nijmegen
Het Goffertbad is al zestig jaar lang onlosmakelijk met Nijmegen verbonden. Het is een unieke voorziening waar alle lagen van de bevolking gebruik van maken, van jong tot oud. Terwijl mensen gestimuleerd moeten worden om meer te bewegen kiest het stadsbestuur er voor om het bad te sluiten. Daarmee verdwijnt een icoon voor de stad en tevens een plek waar de Nijmeegse bevolking al generaties lang komt voor sport en recreatie. En dat terwijl de bezoekersaantallen aantonen dat het bad nog niets aan populariteit heeft ingeboet. Zo'n voorziening moeten we koesteren, niet sluiten!

Dom bezuinigen
De bezuiniging op het Goffertbad is dom, onnodig en kortzichtig. Met de sluiting van het bad wil het college van B en W (GroenLinks, PvdA en D66) jaarlijks 175.000 euro besparen. Het college vindt het Goffertbad te duur. Maar wie goed naar de cijfers kijkt weet dat het Goffertbad helemaal niet duur is. Zo ontvangt het Goffertbad omgerekend per bezoeker 3 euro subsidie, terwijl overdekte zwembaden 5 euro subsidie per bezoeker ontvangen. En de schouwburg ontvangt per betalende bezoeker zelfs 12 euro vanuit de gemeente. Het Goffertbad is dus een voorziening die de gemeente relatief weinig geld kost. Daarnaast is het bad in 2006 nog opgeknapt voor ruim 1,7 miljoen euro. De sluiting van het bad zou dus ook nog eens fikse kapitaalvernietiging betekenen.

Maar in plaats van het geld iets anders te verdelen, kiest het college er voor om een populaire voorziening voor een zeer divers publiek de nek om te draaien. Zo ver mag het niet komen. De SP roept iedereen dan ook op om in actie te komen en het stadsbestuur duidelijk te maken dat het Goffertbad mot blieve!

Ga naar Goffertbadmotblieve.nl

U bent hier