h

Jola van Dijk verlaat Nijmeegse raad

30 november 2011

Jola van Dijk verlaat Nijmeegse raad

Jola van Dijk stopt per 14 december als gemeenteraadslid voor de SP. Van Dijk trad zes jaar geleden namens de SP-fractie aan als het jongste gemeenteraadslid van Nijmegen. “Ik heb het raadswerk zes jaar lang met veel plezier gedaan, maar het ontbreekt me inmiddels helaas aan tijd om er mee door te gaan. Als ik me niet voor de volle honderd procent voor de stad kan inzetten is het beter dat iemand anders het gaat doen.” Renske Helmer zal haar zetel in de vijfkoppige SP-fractie overnemen.

Als raadslid nam Van Dijk samen met de bewoners het initiatief voor de jaarlijkse opschoondag in het Willemskwartier en voerde ze succesvol actie met bewoners van Heseveld tegen de sloop van hun woningen. Ook spande ze zich jarenlang in voor het behoud van de wijkbibliotheken en kwam ze op voor de met sluiting bedreigde Cafetaria Keizer Karelplein en skatehal Waalhalla.

Jola van Dijk kan de afronding van haar studie in combinatie met haar nieuwe baan niet langer goed combineren met het raadswerk. Ze benadrukt dat ze buiten de raad wel actief binnen de SP blijft. In januari wordt ze opgevolgd door partijgenoot Renske Helmer (42). Helmer is consulent/adviseur bij Zorgbelang Gelderland en werkte lange tijd als beleidsmedewerker zorg voor de Tweede Kamerfractie van de SP.

SP-fractievoorzitter Hans van Hooft: “Jola heeft het uitstekend gedaan als raadslid voor de SP. Wij zijn haar gelukkig niet kwijt voor de partij en de stad. Het raadswerk is maar één van de vele dingen die we als partij doen. Met Renske hebben we een prima opvolger waar we veel van verwachten.”

U bent hier