h

SP vroeg aan de bedrijfspoort bij Breed

14 april 2011

SP vroeg aan de bedrijfspoort bij Breed

De SP Nijmegen is begonnen met het afnemen van enquêtes bij werknemers van de sociale werkvoorzieninginstantie Breed. Dinsdag en donderdag stonden SP-ers in alle vroegte aan de bedrijfspoort om de medewerkers van het bedrijf te vragen naar hun ervaringen op de werkvloer. De medewerkers toonden zich verheugd over de mogelijkheid om hun mening te geven en vulden de enquêtes graag in.

In het hele land doen SP-afdelingen onderzoek naar de arbeidsomstandigheden van medewerkers in de WSW. Het onderzoek maakt deel uit van de campagne “‘Armoede werkt niet”, waarin de SP protesteert tegen de bezuinigen van het kabinet op mensen met een arbeidsbeperking. Het onderzoek wordt afgerond op 1 mei, de dag van de arbeid.

De Nijmeegse SP-fractie heeft zich de afgelopen jaren meerdere malen ingezet voor de positie van werknemers binnen Breed. Na vele klachten van werknemers is er op initiatief van de SP bij Breed een verbetertraject gestart dat moet zorgen voor de terugkeer van een goede werksfeer en vertrouwen bij het personeel.

SP-raadslid Senay Akdemir: “Het huidige onderzoek zal uitwijzen hoe de situatie nu is en in hoeverre de werknemers van Breed getroffen zullen worden door de bezuinigingen van dit kabinet.”


De sociale werkplaats aan het woord

www.armoedewerktniet.nl

U bent hier