h

Gemeenteraad zet ouderen in de kou

23 februari 2011

Gemeenteraad zet ouderen in de kou

Een meerderheid van de Nijmeegse gemeenteraad wil af van de gratis bus voor 65+ers. Een voorstel van de SP om het gratis vervoer met een jaar te verlengen kreeg onvoldoende steun. Ouderen moeten voortaan een eigen bijdrage betalen en kleinkinderen kunnen niet langer gratis meereizen. Ook de aanschaf van een OV-chipkaart is voor eigen rekening.

De SP, destijds initiatiefnemer van het gratis vervoer, is zeer teleurgesteld over deze wending. Naar schatting de helft van de 23.000 ouderen haakt af nu het busvervoer niet langer gratis is. SP-raadslid Cor van Norel: “Het is doodzonde dat deze succesvolle regeling wordt afgeschaft. Duizenden ouderen maken nu gebruik van de bus waar ze voorheen thuis bleven. Dat is niet alleen goed voor de ouderen zelf, maar bijvoorbeeld ook voor de winkeliers in de stad.”

Onlangs startte de SP een handtekeningenactie voor het behoud van het gratis busvervoer. In korte tijd tekenden ruim zeshonderd mensen de petitie, maar hun oproep bleek aan dovemansoren gericht. Het Nijmeegs college van Groen Links, PvdA en D66 weigert naar haar ouderen te luisteren en toont aan dat mooie verkiezingsbeloftes weinig waard zijn.

nijmegen.sp.nl/bus65plus/

U bent hier