h

Cafetaria Keizer Karelplein mag blijven!

24 februari 2011

Cafetaria Keizer Karelplein mag blijven!

Goed nieuws voor alle klanten en medewerkers van cafetaria Keizer Karelplein: de snackbar aan de Nassausingel mag blijven. De razend populaire cafetaria dreigde voorgoed haar deuren te moeten sluiten vanwege de aanleg van een nieuw parkje. Uitbater Cetin Uburglu kwam in actie en verzamelde binnen twee weken tijd bijna 1800 handtekeningen van bezorgde klanten. Ook op de speciaal opgerichtte Facebookpagina liep het storm; binnen drie dagen lieten 1900 mensen hun ongenoegen blijken. SP-raadslid Jola van Dijk ondersteunde de actie van de cafetaria van harte en pleitte in de gemeenteraad met succes voor het voortbestaan van de zaak. De raad stemde unaniem in met een motie voor het behoud van de cafetaria aan het Keizer Karelplein.

Aanvankelijk waren sommige politieke partijen kritisch, maar uiteindelijk heeft de hele gemeenteraad unaniem het voorstel van de SP gesteund. Van Dijk, raadslid voor de SP: “Zaterdag wilde wethouder Kunst de ondernemer nog zijn zaak afpakken omdat het geen ‘juweel van de stad’ zou zijn, maar gisteravond was ze gelukkig milder. De massale reacties van meer dan drieduizend mensen die niet wilden dat hun friettent zou verdwijnen, maakten zichtbaar indruk op de wethouder. Uiteindelijk kwam zij, samen met de hele gemeenteraad tot de conclusie dat deze ruwe diamant van Nijmegen niet weggegooid, maar geslepen moet worden. Daarom komt volgend jaar aan het Keizer Karelplein een nieuw parkje, en een mooi nieuw cafetaria voor de oude vertrouwde friet!”

U bent hier