h

Bij de buren: Wethouder neemt luisterend oor van de SP in ontvangst

17 februari 2011

Bij de buren: Wethouder neemt luisterend oor van de SP in ontvangst

Afgelopen donderdagochtend heeft wethouder Witjes de ruim 500 handtekeningen uit Driel en een “luisterend oor” van de SP Overbetuwe in ontvangst genomen. De SP vertolkte hiermee de bezorgdheid van de inwoners van Driel over de al gestarte werkzaamheden aan de fietsroute van Driel naar Elst. Volgens de SP is er onvoldoende naar de inwoners geluisterd en had er een vrijliggend fietspad op deze drukke schoolroute moeten komen.

Volgens Witjes komt de actie van de SP als mosterd na de maaltijd. Er is al een besluit genomen door de gemeenteraad, het bestemmingsplan is aangenomen en de werkzaamheden zijn al gestart. Jeroen Kolkman, SP Overbetuwe; “Ik begrijp dat het plan al in kannen en kruiken is, maar wij leggen ons daar niet bij neer. In Driel zijn veel gefronste wenkbrauwen over dit plan, en men vraagt zich af of dit wel voldoende is. Het is wat de SP betreft een gemiste kans om deze drukke fietsroute voor schoolgaande kinderen niet het gewenste vrijliggende fietspad te geven. Het is nooit te laat om je bezorgdheid te laten horen want de gevaarlijke situatie blijft bestaan. En laat dit signaal uit Driel reden zijn om als gemeentebestuur in de toekomst beter naar de inwoners te luisteren. Vandaar dat we als presentje een luisterend oor aan de wethouder hebben gegeven.”

De SP is door het college uitgenodigd om aanwezig te zijn bij de opening van de vernieuwde Honingveldsestraat/Grote Molenstraat. Kolkman; “De SP komt graag de opening bijwonen om het resultaat kritisch te beoordelen. Voor ons wederom een moment om samen met Driel van ons te laten horen.”

In Overbetuwe is sinds een paar maanden een ledenwerkgroep van de SP actief. Deze werkgroep valt nu nog formeel onder de afdeling Nijmegen.

Meer over de SP werkgroep overbetuwe

U bent hier