h

Elfhonderd ondersteuningen binnen voor referendum over verkoop Heumensoord

13 december 2010

Elfhonderd ondersteuningen binnen voor referendum over verkoop Heumensoord

Het aantal Nijmegenaren dat zich heeft uitgesproken voor het houden van een referendum over de verkoop van het bosgebied Heumensoord is de elfhonderd gepasseerd. Het actiecomité Red het Bos, een initiatief van de SP, is fel tegen de plannen van het gemeentebestuur om het bos te verkopen aan waterleidingbedrijf Vitens en roept daarom op tot een referendum over de geplande verkoop.

Vrijwilligers van de SP gingen afgelopen maand de deuren langs in de wijken Brakkenstein en Grootstal en vonden veel bewoners bereid om het referendumverzoek te ondertekenen. Alleen al in Brakkenstein werden bijna tweehonderd steunbetuigingen opgehaald. Voor de komst van een referendum zijn 1862 ondersteuningen nodig.

SP fractievoorzitter Hans van Hooft: “Het bos is van de Nijmeegse bevolking, het is dus van ons allemaal. Dat moet zo blijven. Als je het bos voor een habbekrats verkoopt aan een waterleidingbedrijf, zoals GroenLinks, PvdA en D66 willen, staat het geld en bedrijfsbelang op de eerste plaats. Het belang van Nijmegenaren die van het bos genieten is dan ondergeschikt. Daarom willen wij dat de Nijmeegse bevolking zich via een referendum kan uitspreken over de verkoopplannen van het stadsbestuur.”

De komende maand gaan vrijwilligers van de SP en Red het Bos door met het verzamelen van ondersteuningen. Zo zal Red het Bos op zaterdagen met een kraam te vinden zijn in het stadscentrum. Daarnaast gaan ze in de wijken langs de deuren en staan ze bij verschillende winkelcentra. Iedereen die vindt dat de bevolking zich moet uitspreken over de verkoop van Heumensoord kan zich aanmelden via www.redhetbos.nl of mailen naar redhetbos@sp.nl.

www.redhetbos.nl

U bent hier