h

SP start actie voor behoud gratis busvervoer ouderen

24 november 2010

SP start actie voor behoud gratis busvervoer ouderen

Het college van GroenLinks, PvdA en D66 wil het gratis openbaar vervoer voor ouderen afschaffen. Door mensen jaarlijks 20 euro te laten betalen is het gratis busvervoer niet langer gratis en haakt naar schatting de helft van alle 23.000 ouderen af die nu gratis mogen reizen. De SP roept ouderen op om in verzet te komen tegen deze maatregel en is een petitie gestart om het gratis busvervoer te behouden.

In een tijd waar ouderen al gepakt worden op verhoogde zorgkosten en de pensioenen doet het Nijmeegse college daar nog een schepje bovenop. Opnieuw moeten ze extra gaan betalen voor een voorziening. Het gratis busvervoer voor ouderen is destijds op initiatief van de SP ingevoerd en bleek een groot succes. Alle bewoners van Nijmegen boven de 65 jaar krijgen gratis een pasje thuisgestuurd waarmee ze in de bus kunnen reizen.

SP-raadslid Cor van Norel: “Het is vreemd dat GroenLinks in de verkiezingscampagne het aller-hardste riep dat het gratis OV voor ouderen zou blijven bestaan. Maar na de verkiezingen lieten ze het vliegensvlug vallen. Duizenden ouderen maken nu gebruik van de bus waar ze voorheen thuis bleven. Dat is niet alleen goed voor de ouderen, maar bijvoorbeeld ook voor de winkeliers en cafés in de stad. De SP roept alle 65-plussers in Nijmegen dan ook op om hun stem te laten horen via de speciale WEBSITE:.

Het ouderenplatform van de SP zal op busstations pamfletten uitdelen om de rezigers te informeren over de dreigende maatregel. Daarnaast zullen de SP-ers senioren vragen naar hun ervaringen met het aangeboden vervoer en steunbetuigingen verzamelen voor het behoud van het gratis OV.

www.nijmegen.sp.nl/bus65plus
Discussieer mee op de website van De Brug

U bent hier