h

Bus met airco stapje dichterbij

4 november 2010

Bus met airco stapje dichterbij

De kans dat de bussen vanaf 2013 met een full-aircosysteem worden uitgerust is een stapje dichterbij. De gemeenteraad steunde dit voorstel van de SP bij de bespreking van de nieuwe OV-concessie voor de periode 2013 - 2023.

Cor van NorelSP-raadslid Cor van Norel: “Afgelopen zomer hebben we gemerkt hoe belangrijk het is dat de bussen worden uitgerust met een full-aircosysteem. Het gaat niet alleen om de warme zomerdagen, maar een airco-systeem is ook goed voor mensen met luchtweg-aandoeningen, bijvoorbeeld als het regenachtig weer is.”

Tijdens de bespreking van de eisen die Nijmegen in de aanbesteding opgenomen wil hebben, haalde de SP meer zaken binnen. Van Norel: “Alle wijken en kernen moeten een busverbinding houden of krijgen. Eerst was het huidige lijnennet nog het uitgangspunt.”

Opvallend was dat de raad zich uitsprak tegen een nieuw kortingskaartje in de bus. Van Norel: “Twee weken geleden kregen we nog van bijna alle partijen steun voor dit voorstel. Alleen VVD en D66 waren er op tegen dat in de bus de mogelijkheid zou bestaan een kaartje te kopen vergelijkbaar met het KAN-kaartje. Inmiddels heeft de Stadsregio het KAN-kaartje de nek omgedraaid en was het argument dat dit in een nieuwe concessie geregeld moest worden. Nu kunnen we eisen voor een nieuwe concessie op tafel leggen en stemmen naast VVD en D66, ook PvdA, CDA en Stadspartij Nijmegen Nu! tegen. Een onbegrijpelijke draai waarmee deze partijen definitief afstand nemen van goedkoop en toegankelijk busvervoer.”

Amendement: Hoofdkeuze: de wijk bereikbaar
Amendement: Concrete eisen voor goed busvervoer

U bent hier