h

Eerste 200 ondersteuningen voor referendum Heumensoord

22 oktober 2010

Eerste 200 ondersteuningen voor referendum Heumensoord

Afgelopen week is actiecomité Red het Bos van de SP begonnen met het verzamelen van ondersteuningen voor een referendum over de verkoop van het bos Heumensoord. Binnen een paar dagen hebben al zo’n 200 mensen het referendumverzoek ondersteunt. Mensen die ook een referendum willen over de verkoop van Heumensoord kunnen het verzoek ondersteunen op www.redhetbos.nl of bij een van onze vrijwilligers die de komende tijd op diverse plaatsen in de stad zijn te vinden.

Het college van GroenLinks, PvdA en D66 wil Heumensoord verkopen aan waterbedrijf Vitens. Red het Bos verzet zich tegen de verkoop van Heumensoord omdat ze vind dat Nijmegen de zeggenschap moet houden over het bos. Om Heumensoord in Nijmeegse handen te houden wil Red het Bos een referendum houden om de mening van de Nijmeegse inwoners te vragen over de verkoop van het bos. Om een referendum aan te vragen moeten 1862 mensen de aanvraag ondersteunen.

Onder druk van de vele protesten, onder andere van Red het Bos, is het project Heiderijk tot 2015 in de ijskast gezet. Komende jaren wordt er niet grootschalig gekapt in Heumensoord. Daarom is het volgens Red het Bos en de SP juist nu zaak om de toekomst van Heumensoord veilig te stellen.

SP fractievoorzitter Hans van Hooft: “Het bos is van de Nijmeegse bevolking, het is dus van ons allemaal. Dat moet zo blijven. Als je het bos verkoopt voor een habbekrats verkoopt aan een waterleidingbedrijf, zoals GroenLinks, PvdA en D66 willen, staat het bedrijfsbelang op de eerste plaats. Het publieke belang delft dan het onderspit. Daarom willen wij dat de Nijmeegse bevolking zich kan uitspreken over de verkoopplannen van het stadsbestuur.”

Tot december gaan vrijwilligers van de SP en Red het Bos aan de slag om de 1862 ondersteuningen binnen te halen. Zo zal Red het Bos op zaterdagen met een kraam te vinden zijn in het stadscentrum. Daarnaast gaan ze in de wijken langs de deuren en staan ze bij verschillende winkelcentra. Iedereen die vindt dat de bevolking zich moet uitspreken over de verkoop van Heumensoord kan zich aanmelden via www.redhetbos.nl of mailen naar redhetbos@sp.nl.

www.redhetbos.nl

U bent hier