h

ROOD onderzoekt Nijmeegs deurbeleid

28 september 2010

ROOD onderzoekt Nijmeegs deurbeleid

De SP-jongeren van ROOD gaan de komende tijd grootschalig onderzoek doen naar het deurbeleid van de horecagelegenheden in Nijmegen. Door middel van dit onderzoek wil ROOD duidelijk krijgen of er wordt gediscrimineerd in het Nijmeegse uitgaansleven en of beveiligingspersoneel wel correct optreedt.

Op verschillende tijdstippen en locaties zullen enquêtes bij jongeren worden afgenomen met vragen als: “Ben je bij het stappen wel eens geweigerd?” en “Ben je wel eens agressief benaderd door portiers?”

Afgelopen week vond de aftrap van het onderzoek plaats op het ROC bij het station. Zo’n vijftig aanwezige jongeren gaven hun mening door de enquête in te vullen.

ROOD-woordvoerder Michelle Foolen: “Verscheidene jongeren gaven aan wel eens problemen te ondervinden bij de entree van bepaalde cafés en discotheken. Sommige uitgaansgelegenheden werden meerde malen negatief genoemd.” Of het hier gaat om toevalstreffers of gelegenheden met een slecht deurbeleid zal het onderzoek moeten uitwijzen.


De komende maanden zal het onderzoek worden voortgezet om zo veel mogelijk jongeren de kans te geven om hun ervaringen te melden. ROOD bezoekt hiervoor middelbare scholen, ROC’s, de HAN, Universiteit en jongerencentra.

Wil je zelf de enquête invullen? Dat kan hier.

U bent hier