h

SP Stemmers bedankt!

10 juni 2010

SP Stemmers bedankt!

De SP heeft bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer op 9 juni 15 zetels behaald. In Nijmegen behaalde de SP 13,19% van de stemmen. In de regio Nijmegen scoorde de SP het hoogst in de gemeente Millingen aan de Rijn. Met 19,9% van de stemmen is de SP de tweede partij van het rijndorp. SP-leden uit Nijmegen en omgeving volgde uitslagen gisteravond en -nacht tijdens de traditionele verkiezingsavond in het SP-kantoor in Nijmegen.


Een gezellige drukte in het SP-kantoor in Nijmegen

Waar de SP in 2006 bij de Tweede Kamer verkiezingen de grootste partij van Nijmegen was neemt de partij nu de vierde plaats in. Het resultaat van de stemming kon de sfeer echter niet drukken gisteren.
Nijmeegse afdelingsvoorzitter Matthias van Hunnik: "Dat we zouden inleveren ten opzichte van de uitslag in 2006 zagen we aankomen. Maar desondanks bleven vele SP-vrijwilligers zich wekenlang inzetten voor de campagne. Het is dan ook een mooie beloning voor hen dat we, na het dieptepunt van 8 zetels in de peilingen, de laatste weken de weg omhoog terug hebben weten te vinden. SP-partijleider Emile Roemer sprak terecht van een verlies met een gouden randje."


Hans van Hooft ontvangt een cadeau uit handen van afdelingsvoorzitter Matthias van Hunnik.

Gisteravond werd ook de gelegenheid aangegrepen om oud-wethouder Hans van Hooft in het zonnetje te zetten als dank voor zijn inzet als SP-wethouder de afgelopen 8 jaar.


In afwachting van de definitieve uitslag besloot ROOD een feestje te bouwen tot in de kleine uurtjes.

Vertrekkend wethouder Hans van Hooft sr. start actie tegen verkoop Heumensoord

U bent hier