h

Vertrekkend wethouder Hans van Hooft sr. start actie tegen verkoop Heumensoord

28 april 2010

Vertrekkend wethouder Hans van Hooft sr. start actie tegen verkoop Heumensoord

Hans van Hooft sr. heeft woensdagavond afscheid genomen als wethouder maar, hij is niet van plan om stil van zijn pensioen te gaan genieten. Bij zijn afscheid heeft hij aangekondigd dat hij de volgende dag de actie zal aftrappen tegen de verkoop van het bos Heumensoord.

Donderdag 29 april om 13:00 zal Hans van Hooft de eerste actieborden plaatsen bij de toegang tot Heumensoord bij de kruising Scheidingsweg/Sionsweg/Driehuizerweg.


Hans van Hooft kondigt in zijn afscheidstoespraak de actie aan

Acht jaar lang heeft van Hooft de verkoop van Heumensoord kunnen tegenhouden. Maar de nieuwe coalitie van GroenLinks, PvdA en D66 willen het bos alsnog verkopen aan Vitens en Natuurmonumenten die ruim baan zullen geven aan project Heiderijk, met als gevolg dat er tientallen hectares bos tegen de vlakte gaan om ruimte te maken voor heide.Het project Heiderijk heeft tot doel om een gedeelte van Heumensoord te veranderen in heide. Hiervoor moet tussen Gennep en Nijmegen totaal 300 hectare bos gekapt worden.

De SP verzet zich tegen de verkoop. Hans van Hooft: “Het bos is van de mensen, niet van Natuurmonumenten of andere organisaties. Wekelijks gebruiken honderden mensen uit Nijmegen en omstreken Heumensoord om te sporten of om op een andere manier te recreëren. Door het gebied over te dragen aan Natuurmonumenten komt dat in gevaar. Bovendien geven we dan alle ruimte aan Heiderijk om bos te kappen met een oppervlakte van ruim 500 voetbalvelden.”

www.redhetbos.nl

U bent hier