h

SP Nijmegen viert op 1 mei de Dag van de AOW

29 april 2010

SP Nijmegen viert op 1 mei de Dag van de AOW

Aanstaande zaterdag viert de SP op 28 plaatsen in het land de ‘Dag van de AOW.’ Ook in Nijmegen gaat de SP de straat op om in het centrum van Nijmegen mensen duidelijk te maken dat een sterke SP de beste garantie is om 65 ook echt 65 te houden. Nico Heijmans, nummer 17 op de kandidatenlijst van de SP voor de Tweede Kamer zal aanwezig zijn om met deze actie de verkiezingscampagne van de SP in Nijmegen af te trappen.

SP-leider Emile Roemer trapt dezelfde dag de actie af in Den Helder: “De erfenis van Drees dreigt door CDA, D66, PvdA en Groenlinks overboord te worden gegooid. Wij staan pal voor Drees. Arm en oud mogen nooit meer in één zin genoemd worden.” Met deze boodschap zullen voorbijgangers gevraagd worden de petitie 65 blijft 65 te tekenen. Deze petitie werd tot nu toe al door meer dan 177.000 mensen ondersteund.

Gemiddeld leven ouderen met een lage opleiding vijf jaar korter dan mensen met een hoge opleiding. Ook krijgen lager opgeleiden gemiddeld vijftien jaar eerder gezondheidsklachten. Volgens de SP is het oneerlijk, onnodig en ongewenst om mensen twee jaar AOW af te pakken terwijl onder de 65 nog één miljoen mensen aan de kant staan. “Alle reden dus om de AOW niet om zeep te helpen, maar om deze volksverzekering te respecteren,” aldus Roemer.

De SP zal van 12:00 tot 16:00 in de Broerstraat staan ten hoogte van de Pauwelstraat.

U bent hier