h

SP roept studenten op OV-chipleed te melden

16 maart 2010

SP roept studenten op OV-chipleed te melden

Vanaf vandaag, 16 maart moeten alle studenten hun studenten-ov-chipkaart hebben geactiveerd om te kunnen reizen. Maar er gaat nog steeds van alles mis. Een flinke groep studenten heeft de ov-chipkaart nog niet eens ontvangen en het lukt veel studenten niet om de kaart te activeren vanwege weigerachtige apparatuur. Vanochtend waren ROOD en SP Nijmegen op het station om alle studenten op te roepen hun klachten te melden op meldpuntovchip.nl.

Initiatiefnemer van het meldpunt, SP-statenlid Alex Mink was vanochtend ook in Nijmegen: “Opnieuw zien we hoe reizigers de dupe zijn van de overhaaste invoering van de ov-chipkaart. Studenten worden gedwongen de ov-chipkaart te gebruiken en dat terwijl hij nog niet eens overal te gebruiken is. Op de Valleilijn en de Maaslijn van Nijmegen naar Roermond kan men nog niet met de chip betalen.”

Mink heeft vanochtend op station Nijmegen met eigen gezien hoe het mis kan gaan: “Verschillende studenten liepen naar de oplaadzuil om hun kaart te activeren maar die was defect. Bij de bussen stonden vervolgens wel vijf controleurs klaar. Ik adviseer de studenten voorlopig de oude ov-kaart nog maar niet weg te gooien. Dan kan je tenminste aantonen dat je niet zwartrijdt.”

SP-statenlid Alex Mink staat TV-gelderland te woord op station Nijmegen

Een flink aantal studenten had ook vandaag nog steeds geen ov-chipkaart ontvangen. Alex Mink: “Studenten die nog geen kaart hebben ontvangen moeten een papieren kaartje kopen en kunnen dan achteraf compensatie krijgen. Maar voor studenten die het niet breed hebben maar wel elke dag naar college moeten kan dat flink in de papieren lopen. Ik roep alle studenten op klachten te melden op meldpuntovchip.nl!”

Studenten én alle andere ov-chipkaartreizigers kunnen hun klachten melden op www.meldpuntovchip.nl of mailen naar reactie@meldpuntovchip.nl

Luister naar het interview met SP-statenlid Alex Mink op radio Gelderland:

OV-studentenkaart: lust en last
www.meldpuntovchip.nl

U bent hier