h

SP Nijmegen voor de schoonmakers

22 maart 2010

SP Nijmegen voor de schoonmakers

Door het hele land voeren schoonmakers actie voor een fatsoenlijk salaris, betere arbeidsvoorwaarden en opleidingsmogelijkheden. De SP vindt dat schoonmakers alle respect verdienen en steunt ze in hun strijd. Vandaag was de Nijmeegse SP op het centraal station in Nijmegen om zich solidair te verklaren met de schoonmakers.

Vanochtend werden pamfletten uitgedeeld aan reizigers die in de treinen en op stations direct de gevolgen merken wanneer de schoonmakers staken. Vele voorbijgangers op het station steunen de stakers in hun strijd.

RESPECT!

Schone treinen, schone gemeentehuizen, schone kantoren, schone bedrijven. Iedereen vindt het heel gewoon en staat er niet bij stil. Totdat het niet meer gebeurt. Dan blijkt dat het niet vanzelfsprekend is, maar dat het mensen zijn die het doen. Schoonmakers.

De SP vindt dat schoonmakers alle respect verdienen. Schoonmakers doen heel belangrijk werk voor de maatschappij. Schoonmaken is een vak!
Opleidingen, reiskostenvergoeding en een loonsverhoging. Dat is waarvoor schoonmakers al meer dan 4 maanden op een vriendelijke manier aandacht vragen. Maar veel opdrachtgevers lopen weg voor hun verantwoordelijkheid, werkgevers geven niet thuis.

Dubbel respect verdienen de schoonmakers die nu actievoeren. Want actievoeren is niet gratis – zeker niet als je staakt. Stakende schoonmakers staken niet alleen voor zichzelf maar voor alle schoonmakers. Zij zeggen: “Schoon genoeg!”

Er moet een eind komen aan het naar elkaar wijzen van opdrachtgevers en werkgevers. Schoonmaken kan niet voor niets. Schoonmakers verdienen een eerlijk loon. Er moet een eind komen aan het aanbesteden, de race naar de bodem waarbij alleen de laagste prijs telt. Schoonmakers verdienen een eerlijke prijs waarvoor goed kan worden schoongemaakt. De SP steunt de schoonmakers en vraagt u dat ook te doen.

Ga naar www.wijhebbenerschoongenoegvan.nl
Steun voor stakende schoonmakers

U bent hier