h

SP-kamerleden ‘on tour’ in Nijmegen

19 februari 2010

SP-kamerleden ‘on tour’ in Nijmegen

Donderdagmiddag 25 februari bezoeken Agnes Kant en Jan Marijnissen samen met een groot aantal SP-Kamerleden Nijmegen. Samen met de lokale afdeling worden het centraal station, winkelcentrum Hatert, de universiteitscampus en winkelcentrum Dukenburg bezocht tussen 14.00 en 16.00 uur. Het bezoek aan Nijmegen is onderdeel van ‘SP on tour’.

Tijdens deze tour reizen SP-fractievoorzitter Agnes Kant, Jan Marijnissen en de andere SP-Kamerleden tot de gemeenteraadsverkiezingen met de SP-touringcar door het land om lokale afdelingen te ondersteunen in de verkiezingscampagne. De landelijke karavaan wordt om 14.00 uur verwelkomd op het centraal station door lijsttrekker Hans van Hooft. Daarna splitst de groep zich om op vier locaties te bouwen aan een socialer Nijmegen.

Op het centraal station wordt door Tweede Kamerlid Emile Roemer, gemeenteraadslid Matthias van Hunnik en Provinciale Statenlid Alex Mink het meldpunt ov-chipkaart feestelijk geopend. Bij het meldpunt kunnen reizigers hun ervaringen en klachten over de kaart kwijt. De SP doet dit omdat de provincie geen onderzoek wil doen naar de invoering van de kaart in de provincie en de stadsregio.

Tijdens de uitreiking van de BuurtBokaal was Jan Marijnissen zo onder de indruk van buurttoezicht project Sirocco, dat hij zelf een keer mee wilde lopen in de wijk. Op uitnodiging van Sirocco komt Marijnissen, samen met lijsttrekker Hans van Hooft, daarom op 25 februari bij hun op bezoek. Bij het winkelcentrum van Hatert wordt er tomatensoep uitgedeeld door de Soepexpress. Ter afsluiting houdt Marijnissen een korte toespraak.

Om de studentenacties tegen afschaffing van de prestatiebeurs te ondersteunen, gaan onder andere Agnes Kant en Jasper van Dijk naar de universiteitscampus. Nijmegen is een echte onderwijsstad, maar veel jongeren geven aan niet meer te kunnen studeren als zij alles moeten lenen.

Onder leiding van Harry van Bommel gaat de vierde groep naar Dukenburg. Zij gaan, net zoals een deel van de SP’ers in Hatert, huis-aan-huis aanbellen om de verkiezingsfolder te verspreiden. In Dukenburg pleit de SP voor het opknappen van het wijkcentrum, een nieuw bibliotheekfiliaal in Meijhorst en iedere wijk een wijkagent, zodat hardnekkige overlast van jongeren in de kiem gesmoord kan worden.

U bent hier