h

SP trapt campagne af en reikt BuurtBokaal uit aan Sirocco

15 januari 2010

SP trapt campagne af en reikt BuurtBokaal uit aan Sirocco

De SP in Nijmegen heeft donderdagavond 14 januari de aftrap gegeven van de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen van 3 maart. Tijdens een avond met als onderwerp 'de buurt centraal', was Jan Marijnissen aanwezig om te spreken over het belang van investeren in de buurten en wijken én om de BuurtBokaal uit te reiken aan de vrijwilligers van het toezichtteam Sirocco in Hatert. SP-Lijsttrekker Hans van Hooft sloot de avond af met de conclusie dat de SP de beste garantie is voor een sociale stad.

Panel

Voor een goedgevulde Steigerzaal in de Lindenberg prees SP Wijkwethouder Hans van Hooft sr. de inzet van Sirocco voor de wijk Hatert. Hans van Hooft sr.: “Jullie zijn doorgegaan, ook op momenten dat het moeilijk was. In Culemborg beginnen ze nu ook maar jullie laten al 2 jaar zien dat Marokkaanse vaders en Molukse moeders samen kunnen werken voor de wijk.”

Sirocco
Sirocco ontvangt de BuurtBokaal

De vrijwilligers van Sirocco werden vervolgens door SP-partijvoorzitter en Tweede Kamerlid Jan Marijnissen in het zonnetje gezet met een trofee, een oorkonde en een bedrag van € 500,- om te besteden aan het project. Jan Marijnissen was ook in Nijmegen om uit te leggen dat voor de SP de Buurt de schaal van de toekomst is.

Jan Marijnissen en Eric van Kaathoven
Eric van Kaathoven interviewt Jan Marijnissen over "De buurt, de schaal van de toekomst".

SP-lijsttrekker Hans van Hooft sprak de aanwezigen toe om de SP-campagne af te trappen. Hans van Hooft wees op de successen van de SP de afgelopen periode : “Met de SP, GroenLinks en de PvdA hebben we Nijmegen in de afgelopen acht jaar beter en socialer gemaakt. De prestaties van deze linkse coalitie liegen er niet om. Zo was er door de SP voor het eerst echt aandacht voor de wijken. De wijken zijn op alle fronten beter af dan acht jaar geleden.”

Hans van Hooft
Nijmeegse SP-Lijsttrekker Hans van Hooft

Van Hooft wees ook op het belang van de komende verkiezingen: “Met gigantische bezuinigingen van Balkenende voor de deur gaan deze raadsverkiezingen over niets minder dan de toekomst van de stad. De vraag is: blijft Nijmegen een sociale stad met goede voorzieningen in de wijken? Of wordt alles wat we de afgelopen acht jaar met de linkse coalitie hebben opgebouwd door rechts weer in razend tempo afgebroken eventueel zelfs met steun van de PvdA? Een stem op de SP is de enige garantie dat Nijmegen een sociale stad blijft met goede voorzieningen in de wijken.”

publiek

Met de aftrap van de verkiezingcampagne is de SP-verkiezingskraam vanaf zaterdag 16 januari elke week te vinden in het stadscentrum en bij Winkelcentrum Dukenburg. Daarnaast zullen de vrijwilligers van de SP net als buiten de campagnetijd overal in de stad te vinden zijn.

U bent hier