h

Nijmegen 3461 keer tegen verhoging AOW-leeftijd

19 januari 2010

Nijmegen 3461 keer tegen verhoging AOW-leeftijd

Woensdag 20 januari voegen Nijmeegse SP-ers 3.461 handtekeningen toe aan de ruim 150.000 handtekeningen die landelijk zijn opgehaald tegen verhoging van de AOW-leeftijd van 65 naar 67 jaar. De Nijmeegse SP verzamelde deze de afgelopen maanden in Nijmegen en omstreken. De SP vindt de verhoging ongewenst, onzinnig en onnodig. Een meerderheid van de Nederlandse bevolking is tegen de voorgestelde verhoging, dat bleek ook uit de massale steun die de actie in Nijmegen ondervond.

Komende woensdag is er op het Plein in Den Haag een FNV Manifestatie tegen de kabinetsplannen voor de verhoging. Nijmeegse SP-ers zijn er bij en laten met drie-en-een-half-duizend Nijmeegse handtekeningen zien dat ze niet alleen staan in hun kritiek op het kabinet. Niemand heeft nog een licht beroep en als de plannen zo doorgaan, loopt iedereen kans langer door te moeten.

De aanleiding voor het protest is de hoorzitting die woensdag in de Tweede Kamer wordt gehouden over de gevolgen van de verhoging van de AOW-leeftijd. Een groot deel van de media en de gevestigde politiek probeert mensen wijs te maken dat de strijd tegen de verhoging van de AOW-leeftijd al gestreden is. Het tegendeel is waar. Op de vraag wat de zware beroepen zijn die dit kabinet wil uitzonderen, is bijvoorbeeld nog geen begin van een antwoord. De SP blijft zich, net als vele werknemers en vakbonden verzetten tegen de kabinetsplannen voor de AOW.

Woensdagochtend zullen SP-afdelingen in het hele land, waaronder Nijmegen, doormiddel van een spandoekenactie aandacht vragen voor de manifestatie en duidelijk maken dat de SP zich niet neerlegt bij verhoging van de AOW-leeftijd.

65 blijft 65
SP haalt handtekeningen op

U bent hier