h

SP over Breed: Onrecht uit verleden rechtzetten

20 november 2009

SP over Breed: Onrecht uit verleden rechtzetten

Het tijdelijk op non-actief zetten van directeur Duits van Breed is een eerste stap in de goede richting. Er moet echter meer gedaan worden om het vertrouwen van het personeel terug te winnen en onterechte beslissingen uit het verleden recht te zetten vindt SP-raadslid Senay Akdemir.

Senay AkdemirAkdemir stelt het Nijmeegse college van B en W dan ook schriftelijke vragen: “De laatste 2 jaar zijn er opvallend veel mensen bij Breed ontslagen. Het gaat om ongeveer 25 mensen op stafniveau, interim-managers en medewerkers waarvan het derde contract niet is verlengd (de vreemde support-constructie). Mensen hebben veelal van te voren geen signalen van of gesprekken gehad met hun leidinggevende over eventueel disfunctioneren, maar kregen slechts een telefoontje dat hun contract niet werd verlengd. Ik wil dat er een onafhankelijke commissie komt die deze zaken gaat bekijken. Als dan blijkt dat er sprake is van onterecht ontslag, moet er wat mij betreft een gebaar worden gemaakt naar deze mensen toe.”

Ook wil Akdemir dat er snel wat gedaan wordt met de klachten over het niet naleven van de CAO. Ze vraagt het college op welke termijn dit aangepakt gaat worden. Tot slot wil Akdemir meer weten over de benoeming van de heer W. Croes van bureau Brederijn Van Spaendonck tot interim-directeur (tot 1 april 2010). Akdemir: “Naast interim-directeur is hij verantwoordelijk voor het verbetertraject en het onderzoek naar een nieuwe directiestructuur. Ik wil weten of het college denkt dat hij deze taken kan combineren en of de heer Croes nog meer taken heeft buiten Breed.”

Schriftelijke vragen 19 november 2009: Ontslagen bij breed

U bent hier