h

Hans van Hooft voert SP-lijst aan

16 november 2009

Hans van Hooft voert SP-lijst aan

Op dinsdag 17 november zullen de leden van de SP in Nijmegen spreken over de kandidatenlijst voor de gemeenteraad. Het afdelingsbestuur stelt voor dat Hans van Hooft de lijst aanvoert. Op 2 staat Bert Velthuis, nummer 3 is Jola van Dijk en 4 is Senay Akdemir. Zij zitten nu al voor de SP in de gemeenteraad. Eerste nieuwkomer is Cor van Norel op 5.

Hans van HooftNa de verkiezingen zal Hans van Hooft de fractie blijven aanvoeren. Bert Velthuis is in ieder geval kandidaat-wethouder. Hans van Hooft over de lijst: “Ik ben ontzettend trots op deze lijst. We zijn er in geslaagd een goede mix te maken met de huidige raadsleden, vernieuwing en verjonging. Daarnaast is het een goede afspiegeling van de Nijmeegse bevolking.”

De top 15 ziet er verder als volgt uit: Op 6 staat Renske Helmer, op 7 huidig raadslid Matthias van Hunnik, op 8 Bart van Berkel, 9 Michelle Foolen, 10 Sjoerd de Jong, 11 Stijn Vat, 12 Marloes Piepers, 13 Josette Hermans, 14 Rick Hovens en op 15 Betty van Lieshout. De lijst wordt geduwd door voormalig wethouder Peter Lucassen en huidig wethouder Hans van Hooft sr.

Eerder maakte de SP bekend dat Jos van Rens niet meer herkiesbaar is. Van Rens stopt zelf na twaalf jaar als raadslid. Huidige raadslid Marloes Piepers staat op eigen verzoek op een twaalfde plaats.

Op dinsdag 17 november zullen de leden de kandidatenlijst definitief vaststellen. De SP streeft er naar om de grootste partij van Nijmegen te worden. Van Hooft: “De vraag bij de verkiezingen is: blijft Nijmegen een sociale stad die blijft investeren in wijken en voorzieningen. Of gaan we de OZB verlagen voor grote bedrijven en dure woningen waardoor we flink moeten snijden in voorzieningen voor de mensen en de wijken. Met de SP kunnen we de bezuinigswoede van Balkenende en Bos doorstaan zonder te hoeven snijden in voorzieningen in de stad. Dat kan omdat we de afgelopen jaren een uitstekende reservepositie hebben opgebouwd en omdat we zuinig met het belastinggeld van de burger om gaan.”

De kandidatenlijst

U bent hier