h

SP-fractie verdubbeld

1 oktober 2009

SP-fractie verdubbeld

De Nijmeegse SP-fractie is per 30 september verdubbeld. Hiermee loopt de partij vast vooruit op de gemeenteraadsverkiezingen van 3 maart 2010. In aanloop naar de verkiezingen laat de fractie 6 nieuwe mensen meelopen als fractievolger. De bedoeling is dat zij een plek in de top 15 van de kandidatenlijst krijgen.

Hans van Hooft jr.SP-fractievoorzitter Hans van Hooft jr. licht de uitbreiding toe: “We laten nu 6 nieuwe mensen benoemen. Zij zullen in de kamerrondes van de politieke avonden het woord voeren in plaats van onze raadsleden. De leden beslissen in november hoe de lijst er uit komt te zien. Marloes Piepers en Jos van Rens hebben aangegeven niet meer beschikbaar te zijn voor een volgende ronde. Hiermee verliezen we veel kennis en ervaring. Door nu al nieuwe mensen mee te laten draaien, kunnen we zorgen dat kennis en ervaring op een goede manier wordt overgedragen.”

De volgende mensen zijn namens de SP benoemd: Bart van Berkel (24 jaar, student politicologie, afdelingsvoorzitter SP afdeling Nijmegen), Michelle Foolen (21 jaar, student psychologie), Renske Helmer (40 jaar), Cor van Norel (50 jaar, procesmanager NS), Stijn Vat (23 jaar, postbode TNT) en Maarten Vermeere (32 jaar, beleidsadviseur gemeente Veenendaal).

Van Hooft jr.: “Deze mensen komen allemaal in de top 15 van de kandidatenlijst. Het zijn stuk voor stuk kanjers en ik hoop dat ze op 3 maart dan ook allemaal gekozen worden.”

U bent hier