h

FULL HOUSE TEGEN DE WONINGNOOD!

20 augustus 2009

FULL HOUSE TEGEN DE WONINGNOOD!

Het is inmiddels een alom bekende traditie geworden: ROOD, de jongeren van de SP, bieden tijdens de introductie van de Radboud Universiteit en de HAN studenten gratis slaapplaatsen aan op het pand van de SP.

ROOD doet dit om de nog altijd bestaande woningnood aan de kaak te stellen en als protest tegen de soms belachelijk hoge huurprijzen die sommige particuliere verhuurders durven te vragen. Daarnaast is het bieden van onderdak natuurlijk een mooie manier om de eerstejaars studenten op weg te helpen tijdens hun beginperiode in Nijmegen.

Ook dit jaar wordt er weer dankbaar gebruik van gemaakt van het aanbod. Nooit eerder sliepen zo veel intro-gangers in het pand aan de Molenweg. De grote zaal van het gebouw ligt dan ook helemaal vol met matjes en slaapzakken van de beginnende studenten. Samen met de vrijwilligers van ROOD, die een oogje in het zeil houden en voor nachtportier spelen, levert dit vaak een gezellige drukte op.

Ondanks de inspanningen van studentenhuisvester SSHN blijft het aantal betaalbare woningen ook dit jaar weer achter bij het aantal woningzoekenden. Met het opleveren van twee gloednieuwe complexen zijn er wel forse stappen gezet, maar door een record aantal aanmeldingen voor zowel de Universiteit en de Hogeschool Arnhem Nijmegen blijft het voor jongeren lastig om een betaalbaar stekje te vinden. ROOD hoopt dat de ingeslagen weg wordt voortgezet en dat er opnieuw betaalbare woningen worden bijgebouwd. Dit kan voorkomen dat particuliere verhuurders de mogelijkheid hebben om studenten uit te buiten en een kapitaal te vragen voor een bezemhok van 6 vierkante meter. Doen ze dat wel dan is de kans groot dat ze goed gaan scoren bij de Huisjesmelker-van-het-jaar-verkiezing die ROOD elk najaar houdt.

Wij wensen alle nieuwe Nijmegenaren veel plezier en succes in onze mooie stad!

http://rood.nijmegen.sp.nl/090818_intro.shtml

U bent hier