h

Wethouder Lucassen treedt af

23 april 2009

Wethouder Lucassen treedt af

Peter Lucassen treedt af als wethouder Financiën, Wonen en Facilitaire Diensten van de gemeente Nijmegen. Dat heeft hij zojuist bekend gemaakt tijdens een persconferentie.

Peter LucassenEr is geen sprake van een conflict binnen het college. Maar in de discussie met de gemeenteraad over de NV Mensec is het Lucassen duidelijk geworden dat het niet meer gaat om de inhoud, maar om zijn persoon. Daarom vindt hij het belangrijk om voor het gemeentebestuur en zichzelf ruimte te creëren voor een nieuwe start.

* * * Update: tekst van de verklaring * * *

Dames en heren,

Ik heb zojuist aan de voorzitter van de gemeenteraad, het college van burgemeester en wethouders en mijn fractie meegedeeld dat ik terugtreed als wethouder van Financiën, Wonen en Facilitaire Diensten. Er is geen sprake van een conflict binnen het college. Maar in de discussie met de gemeenteraad ging het niet meer alleen om de inhoud, maar ook steeds meer om mijn persoon. Daarom vind ik het belangrijk om voor het gemeentebestuur en mijzelf ruimte voor een nieuwe start te creëren.

Ik heb me in de vorige en de huidige collegperiode met volle overtuiging en veel plezier ingezet. Ik had dit karwei graag afgemaakt. Dankuwel.

SP kiest geen opvolger voor Lucassen

U bent hier