h

Groen sein voor de nachttrein!

29 april 2009

Groen sein voor de nachttrein!

ROOD Nijmegen zet zich in om Nijmegen aangesloten te krijgen op het nachtnet van de NS. Met een aantal ROOD leden uit Nijmegen en Oss hebben de jongeren op 22 april handtekeningen opgehaald om de campagne af te trappen. Zij werden gesteund door Alex Mink van de Gelderse staten fractie die zich inzet voor deze campagne.

Het nachtnet houdt in dat er ook 's avonds laat nog treinen rijden naar Utrecht via Arnhem en Den Bosch. Dit is een verrijking voor jongeren en iedereen die bijvoorbeeld tot latere tijden concerten wil bezoeken. Veel partijen en jongerenorganisaties hebben zich er al voor ingezet. Ook de SP is sterk voorstander hiervan en ROOD Nijmegen voert daarom actie.

De jongeren lagen in slaapzakken voor het station in Nijmegen. Activist Michelle: "We willen symbolisch in slaapzakken slapen om duidelijk te maken dat je geen andere keuze hebt als je de laatste trein gemist hebt." Reizigers op Nijmegen centraal waren enthousiast om te tekenen. ROOD lid Tatum: "Dit is echt een super goede actie, mensen zijn echt heel positief".

Op deze avond alleen al werden meer dan 300 handtekeningen opgehaald en sloten ook niet leden van ROOD zich spontaan bij ons aan om mee te helpen.

Tijd om door te pakken en de Gelderse provinciale staten zover te brengen deze nachttrein te laten rijden. Nijmegenaren en de Nijmeegse politiek zijn er klaar voor!

Tekenen kan: HIER!
Nijmegen wil aansluiting op NS-nachtnet

U bent hier