h

Nijmegen wil aansluiting op NS-nachtnet

12 februari 2009

Nijmegen wil aansluiting op NS-nachtnet

De voltallige gemeenteraad sprak gisteren haar steun uit voor het D66-voorstel om te onderzoeken of aansluiting van Nijmegen op het NS-nachtnet mogelijk is. Partijen beloofden daarnaast hun contacten in te zetten om Provinciale Staten en regiogemeenten te overtuigen van de noodzaak.

“Op verzoek van de SP in de Tweede Kamer gaat verkeersminister Eurlings de uitbreiding van het nachtnet op het spoor onderzoeken,” aldus SP-woordvoerder Matthias van Hunnik. “Dat de voltallige gemeenteraad voor een snel onderzoek is, laat zien dat het grote wens van Nijmegen is. Door aansluiting op het nachtnet, hoeven mensen niet meer zo vroeg uit Nijmegen te vertrekken of kunnen mensen nog thuiskomen na een avondje uit in een andere stad. Met de Schouwburg en de Vereeniging vlakbij het station en binnenkort ook Doornroosje wordt Nijmegen nog aantrekkelijker voor culturele bezoekers uit het hele land.”

Met bijdragen van de Stadsregio en de Provincie Gelderland moet het haalbaar zijn om Nijmegen aan te sluiten. Bekeken moet worden of dit via Den Bosch gaat, of via Arnhem. Naar beide varianten komt een haalbaarheidsstudie. “De SP fractie in de Gelderse Staten is in ieder geval al voor aansluiting van Arnhem en Nijmegen op het NS-nachtnet,” aldus van Hunnik.

Onderzoek naar uitbreiding nachtnet

U bent hier