h

Raad stemt in met voetbalfeest voor buitenlandse supporters

12 november 2008

Raad stemt in met voetbalfeest voor buitenlandse supporters

De gemeenteraad heeft ingestemd met het voorstel van de SP om in de stad een ‘meetingpoint’ in te richten. Hier worden de supporters van de Tottenham Hotspurs en Udinese feestelijk ontvangen met een hapje en een drankje. Het College gaat nu onderzoeken welke kosten er aan verbonden zijn om dit te organiseren.

Jos van Rens“Een vriendelijke benadering van de buitenlandse supporters voor aanvang van de wedstrijd moet problemen voorkomen en zo laat Nijmegen zien dat ze een gastvrije stad is,” zegt SP-raadslid Jos van Rens. “Doordat op dit meetingpoint de supporters een hapje en een drankje kunnen kopen en er muziek wordt gedraaid, hoeven ze zich niet te vervelen tot de wedstrijd begint in het stadion. Supporters gaan dan niet doelloos rondlopen in het centrum en de politie hoeft niet grootschalig te worden ingezet. Ervaringen in het buitenland leren dat deze aanpak veel geweld, vernielingen en agressie voorkomt.”

Sport-wethouder Depla gaf aan het voorstel te ondersteunen om samen met NEC en anderen in de stad er voor te zorgen dat de supporters van de buitenlandse clubs gastvrij worden ontvangen. De Burgemeester sprak de vrees uit dat toch een grootschalige politie-inzet nodig zal zijn, ondanks de manier van benaderen. Ook wenst de Burgemeester geen locatie in het centrum voor de ontvangst van de buitenlandse supporters.

SP wil feestelijke ontvangst voetbalsupporters

U bent hier