h

Dalurenkaartje voor zwembaden

28 augustus 2008

Dalurenkaartje voor zwembaden

De SP wil graag een dalurenkaartje voor de Nijmeegse zwembaden. Op die manier hoopt de partij dat meer mensen gebruik van de baden gaan maken en zo het dalend bezoekersaantal gekeerd kan worden.

Bert VelthuisSP-raadslid Bert Velthuis: “In Nijmegen hebben we vier zwembaden. Die liggen in de woonwijken. Dat is prima want dan zijn ze gemakkelijk bereikbaar en toegankelijk. Een los kaartje kost momenteel 4 tot 4,60 euro. Daarmee bevindt Nijmegen zich in de middenklasse. Maar als je erover nadenkt, is 4 euro toch wel veel geld om een uurtje te kunnen zwemmen. Niemand kan ontkennen dat zwemmen belangrijk is. Vroeger waren zwembaden belangrijk voor de hygiëne van het volk. Dat wisten zelfs de Romeinen al die luxe badhuizen bouwden waar het volk (bijna) gratis naar toe kon.”

Nijmegen kent een sportfonds waar minima met kinderen tot 225 euro vergoed kunnen krijgen aan sportactiviteiten. Toch lijkt dit niet echt een uitkomst te bieden. Velthuis: “De zwembaden willen gaan ‘differentiëren’ in de toegangsprijzen. Een duur woord om de mogelijkheid te hebben de prijzen te verhogen. De SP is absoluut tegen het verhogen van het losse zwemkaartje. We hebben daarentegen aangedrongen een dalurenkaart te introduceren die juist goedkoper is. Wij denken dat daarmee meer mensen naar het zwembad zullen komen en dat de neerwaartse trend van zwembadbezoek wellicht kan worden gekeerd. Want bij een verhoging van de toegangsprijs kruipen mensen liever in hun eigen badkuip.”

U bent hier