h

College treedt op tegen overmatige reclame

22 augustus 2008

College treedt op tegen overmatige reclame

In antwoorden op vragen die de SP-fractie eerder heeft gesteld laat het College weten dat de gemeente meer gaat optreden tegen illegale reclame-uitingen, met name langs de singels en in de binnenstad. Hiermee wordt gehoor gegeven aan de wens van de SP.

Bert VelthuisSP-raadslid Bert Velthuis: “Het aantal reclame-uitingen neemt ieder jaar toe. Daarmee neemt ook het aantal illegale reclames toe. Hiermee wordt het beschermd stadsbeeld, zoals de huizen langs de singels en in de binnenstad, steeds meer ontsiert. Het is goed dat nu wordt opgetreden tegen illegale reclames. Vaak is een reclamevergunning nodig, maar wordt deze niet aangevraagd. De gemeente gaat nu bekijken op welke manier er het beste kan worden opgetreden tegen de illegale reclames. Dit is een stap in de goede richting.”

SP: Leg reclame in beschermd stadsbeeld aan banden

U bent hier