h

Gelderse SP wil provinciale steun voor onderzoek naar tramverbindingen rond Nijmegen

1 juli 2008

Gelderse SP wil provinciale steun voor onderzoek naar tramverbindingen rond Nijmegen

De SP-statenfractie in Gelderland wil dat de Provincie bij gaat dragen aan het onderzoek naar het inzetten van een tramlijn in de regio Arnhem-Nijmegen. Dat gaat de SP-fractie woensdag inbrengen in het debat over de voorjaarsnota in de Gelderse Statenvergadering.

De Stadsregio Arnhem-Nijmegen en de gemeenten Nijmegen en Lingewaard zijn aan het kijken wat de mogelijkheden zijn voor het inzetten van een Tram in het regio Arnhem- Nijmegen. De eerste fase, een tramlijn in Nijmegen vanaf het Centrum naar Heijendaal is al onderzocht. De tweede tramlijn zal van Nijmegen over Waal moeten gaan richting Bemmel en Huissen.

Tram

De SP denkt dat een tram een goede oplossing kan bieden voor de toenemende verkeersdrukte in het gebied, zowel in de stad Nijmegen als in het buitengebied. Een tram kan een goed alternatief zijn voor de auto. SP Statenlid Alex Mink: "Hoewel de voortrekkersrol bij de Stadsregio en de gemeente Nijmegen ligt mag de provincie ook wel een wat actievere rol spelen in dit proces. De bereikbaarheid van deze regio is immers ook een zorg voor Gelderland."

De SP vindt dat de provincie financieel moet bijdragen aan de benodigde onderzoeken om er voor te zorgen dat de tram zo snel mogelijk kan gaan rijden.

U bent hier