h

Prijsverhoging KAN-kaartje is een slecht idee

10 januari 2008

Prijsverhoging KAN-kaartje is een slecht idee

Per 1 februari wordt de prijs van het KAN-kaartje fors verhoogd. Hiermee wordt het verschil tussen het KAN-kaartje en een gewone strippenkaart wel heel erg klein. Volgens de SP is de prijsverhoging een slecht idee, omdat op deze manier het openbaar vervoer minder aantrekkelijk wordt.

Matthias van HunnikSP-raadslid Matthias van Hunnik: “Sinds de invoering van de dalurenkaarten hebben deze ervoor gezorgd dat het OV steeds meer wordt gebruikt. Alleen met lage tarieven, een hoge frequentie, fijnmazig lijnennet en een betrouwbare dienstregeling zal het OV een goed alternatief voor de auto worden.”

In en rond Nijmegen is dagelijks sprake van filevorming. Van Hunnik: “Daarom is het stimuleren van het OV is van groot belang. Het is ook nadrukkelijk het beleid van dit college om mensen uit de auto op de fiets of in het OV te krijgen.”

Een prijsverhoging van het aantrekkelijke KAN-kaartje gaat volgens de SP faliekant tegen dit beleid in. Van Hunnik: “Het verschil wat men voor een KAN-kaartje en een gewone strippenkaart betaald wordt wel heel klein. De prijs gaat van €2,- naar €2,50 en van €3,- naar €4,- waardoor een retourtje Groesbeek met KAN-kaartje duurder wordt dan wanneer de passagiers gewoon strippen stempelen.”

De SP heeft het college opheldering gevraagd over de gang van zaken en waarom een prijsverhoging nodig zou zijn. De partij wil ook weten waarom een prijsverhoging niet aan de gemeenteraad is voorgelegd en verzoekt het college om zich tegen de prijsverhoging te verzetten.

Lees de schriftelijke vragen

U bent hier