h

SP wil extra parkeerlaag Hessenberg

17 december 2007

SP wil extra parkeerlaag Hessenberg

Aan de bewoners en ondernemers in de omgeving van de Hezelstraat is niet gevraagd of zij interesse hebben in een parkeerplaats in de nieuwe Hessenberggarage. Hier worden twee ondergrondse parkeerlagen gerealiseerd. De SP zou graag zien dat er een extra laag bij komt, zodat nog meer auto’s ondergronds kunnen parkeren.

Jos van Rens“Dit is een historische kans,” aldus SP-raadslid Jos van Rens. “Voor de nieuwe bewoners van het Hessenbergterrein wordt een ondergrondse parkeergarage in twee lagen aangelegd. Voor de omwonenden en ondernemers is naar het er nu naar uitziet geen plek omdat een derde parkeerlaag te duur zou zijn. Onze fractie heeft indertijd bij de bebouwing van de Josephhof met succes gepleit voor een ruime ondergrondse parkeergarage voor bewoners/ omwonenden en ondernemers. De belangstelling voor een ondergrondse parkeerplek van bewoners en ondernemers om een plekje te kopen of te huren was bijzonder groot. Door meer auto’s ondergronds te stallen, blijft er meer ruimte over om de openbare ruimte verkeersluw in te richten. We zijn dan ook verbaasd dat in de oude stad de belangstelling niet is gepeild voor het kopen of huren van een ondergrondse parkeerplek.”

Door de sloop van de Lange Hezelstraat parkeergarage dreigt er nu een groot tekort te ontstaan aan parkeerplekken voor bewoners en ondernemers in de oude stad. Van Rens: “Het verbaast me dan ook dat sommige vergunninghouders in het gebied gedwongen worden hun auto buiten de singels te parkeren, terwijl bezoekers van de stad nog steeds vlak bij de Hessenberg (Doddendaal) en op het Joris Ivensplein betaald kunnen parkeren. Bezoekers hebben meer mogelijkheden om te parkeren elders in de stad, dus waarom moeten de bewoners en ondernemers nu verder parkeren?”

Daarnaast wil de SP weten hoe woningen en winkels rondom de Hessenberg bereikbaar blijven voor hulpdiensten en voor bevoorrading. Er moeten voldoende maatregelen worden genomen om de overlast van de werkzaamheden tot een minimum te beperken.

Lees de schriftelijke vragen die de SP heeft gesteld.

U bent hier